Trongegga og Masdalhornet

Turbeskrivelse til Trongegga (959) og Masdalhornet/Vartdalhornet (977). Turen starter fra Høgebakken/Vartdalsætra, Nordre Vartdal, og tar deg fort opp til Trongegga, før det blir en fin og flat tur videre til Masdalhornet. Flott utsikt hele veien, med Sunnmørsalpene på rekke og rad. 


Topphøyde                           

977 moh. 

Høydemeter tur                    

566 meter (rundt 672 meter medregnet opp/ned mellom toppene)

Lengde tur/retur                    

11-12 km 

Tidsbruk tur/retur                  
3,5-4,5 timer

Sti og merking                                         

Sti på deler av turen. Ikke skiltet, men delvis merket. 

Sko                                     

Etter eget valg. Fint terreng. Et veldig kort stykke med myr, ellers tørt. 

Vanskelighetsgrad                

RØD - krevende

Bom
Kr 25,- 


Vanskelighetsgrad

Turen har ingen klyving eller vanskelige partier. Det er brattest den første delen opp mot Trongegga, men man kan gå normalt. Ingen sti flere steder, men man beveger seg enkelt i terrenget. Noen kan nok oppleve Trongegga som litt luftig, men det er godt plass til å bevege seg. 


Komme deg dit

Fra Ålesund følger du E136 og videre på E39 mot Bergen. Ta ferge fra Solavågen til Festøy, og følg videre på E39 til Nordre Vartdal. Ta av til venstre mot Årskog, så til venstre over broen og deretter til høyre. Følg veien videre innover, til du kommer til en grusvei. Et lite stykke etter at du har kjørt inn på denne, står kassen for bombetaling. Følg deretter veien helt opp til Høgebakken. 


Turen

Fra parkeringen ved Høgebakken/Vartdalsætra, følg veien videre gjennom neste grind, og etter at du passert mellom hyttene, så ser du stien. Etter et kort stykke innover dalen, kommer du til en liten rygg, som ligger skrått opp til venstre. 
Gå opp her, og følg til den flater ut, for da skal ut opp til venstre mot Hesteryggen. Her forsvant også stien, men jeg fant merking på noen steiner. Derimot var stien var så vag at du like gjerne kan gå der du selv vil (se bildene for litt bedre forklaring). 
Når du kommer opp på Hesteryggen, er det bare å gå i retning av Trongegga. Her er det sti helt opp. 
Fra Trongegga til Masdalhornet er det til tider sti, men underlaget her er så fint, at du knapt merker forskjell på sti eller ei. Det er nok best å gå til Masdalhornet på skyfrie dager, slik du finner veien. Turbildene er fra 14. august 2015Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt