Straumshornet

Turbeskrivelse til Straumshornet (976) i Sykkylven kommune, et veldig karakteristisk og flott fjell, spesielt når du ser det fra nord. En luftig og spennende tur, med en utrolig følelse på toppen. En favoritt! :-)


Topphøyde                       
976 moh

Høydemeter tur                

593 meter

Total lengde                     

4 km

Total tidsbruk                   

2,5-3,5 t.

Sti 
Ikke merket eller skiltet, men godt synlig hele veien. 

Sko                                  

Anbefaler vanntette sko med godt grep. Et lite myrområde før skogen, og ellers kan det være glatt i stien, med berg og løse steiner. Bruk sko som du er trygg på, og som sitter godt på beina. 

Vanskelighetsgrad           

RØD - krevende (mer info)

Bom                                 

Privat bom x 2. Første kr 20,- og den andre kr 40,-


Vanskelighetsgrad

Turen er bratt og kan føles luftig, og da spesielt det siste stykket opp. Toppen er spesielt luftig og utsatt, med et stup rett ned på den ene siden. Sti hele veien, men klyving kreves flere steder. Vær obs på løse steiner i stien - disse kan løsne og treffe andre!


Komme deg dit

Følg E136 ut av Ålesund, og følg videre på E39 mot Bergen. Etter et lite stykke tar du av mot Stranda/Sykkylven på rv. 60. Følg til Magerholm og ta ferge til Sykkylven. Avgang hvert 20 min. på dagtid. 
Fra Sykkylven fergekai følg rv. 60 til du skal ta av til venstre mot Vik ved Cirkle K-stasjonen, og ta av igjen til høyre igjen i neste kryss. Følg veien videre noen hundre meter til du kommer til en ny bensinstasjon. Ta til venstre her, og kjør gjennom et boligfelt før en grusvei følger. Litt lenger oppi dalen kommer første bom. Ved Skålholtbrua (en liten parkeringsplass til venstre, med en bro med bom rett bak) kjører du videre frem på Straumsdalsvegen. Like etter kommer ny bom. Følg veien videre og sving til høyre i neste kryss (ikke det første med traktorvei, men nummer 2). Et like stykke til, så ser du en benk og noen treskilt, og her kan du finne et sted  å parkere. 


Turen

Fra parkeringen gå langs veien forbi en postkasse (se bilde), og du finner en sti skrått til venstre ikke lenge etter. Denne tar deg til en innegjerdet mark, og stien fortsetter til høyre for gjerdet. 
Når gjerdet tar slutt, går stien rett frem over et lite myrområde, og inn i skogen. 
Etter at du er ferdig med ryggen, så går stien til venstre for hornet, og det blir snart brattere. 
Litt oppi det bratte partiet deler stien seg i to. Den første består i litt større grad av berg og steiner, mens den lenger frem føles enklere. 
Oppe ved toppen, er toppvarden og boka på to forskjellige plasser. For å komme til boka må du gå langs kanten i retning Sykkylven, hvis du tør! :-) Alle turer alfabetiskDronefilm fra Straumshornet (Jonny Nedregård - YouTube)
Bom nr. 1 har blitt flyttet litt lenger opp i dalen
 Turbildene er tatt 19. juni 2013. For flere fjellbilder fra Fjellgeita se her
Kommentarer

 1. Hva med å eksportere GPS sporene i gpx og/eller kml format så man kan laste det ned og enda enklere finne turen??

  SvarSlett
 2. Hei! Dette hadde så klart vært praktisk, men jeg har dessverre ikke GPS. Kun mobilen, som er mindre nøyaktig.

  SvarSlett
 3. Kjekt å se at filmen min fortsatt ligger her!
  Flydde en tur der oppe i fjor også,nyere utgave av samme drone men med stabilisert styrbart kamera.
  Sjekk filmen her https://youtu.be/GxjbUKtk_yo?list=UUWL9wkftagw3P_y2KbIXfMg

  SvarSlett
  Svar
  1. Stilig! Merker kvalitetsforskjellen på filmen, ja. Klart og flott bilde! Har oppdatert linken oppe, slik at de kommer til denne istedenfor. :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt