Rødlandstua

Turbeskrivelse til Rødlandstua/Rollandstua (355). Turen starter ovenfor Reiakvam i Brusdalen, nærmere bestemt ved en parkeringsplass langs E136/E39.  Hele turen går i skog, selv om det opp mot toppen blir mer åpent. Flere små og fine vann i området rundt toppen. 


Topphøyde                           
355 moh. 

Høydemeter tur                     
280 meter

Lengde tur/retur                     
2,6 km

Tidsbruk tur/retur                  
1-1,5 t.

Sti                                         
Godt synlig og merket. Ikke skiltet. 

Sko                                       
Anbefaler vanntette sko

Vanskelighetsgrad                
GRØNN - enkel


Vanskelighetsgrad
Enkel og fin tur, men myr, gjørme og glatte røtter. 


Komme deg dit
Parkeringsplassen ligger på nordsiden av E136/E39 cirka 7 km øst for den store rundkjøringen ovenfor Breivika. (se bilde lenger nede) Kommer du fra øst, så ligger parkeringsplassen til høyre for veien, ikke lenge at du har passert krysset med avkjøring til Reiakvam. 


Turen

Fra parkeringsplassen følger du den brede stien som går opp i skogen mot vest. Denne snor seg litt frem og tilbake oppover i skogen, og over noen broer laget av diverse materiale. Underveis deler stien seg opp noen steder, men den møtes igjen like etter. Opp mot toppen så svinger stien mer mot venstre, eller mot vest, og det er enkelt å finne frem hele veien. 
Over: Utsikt fra Rødlandstua mot Ålesund


Over: Starten på sti fra parkeringsplassen


Over: Søt, liten topp! :-) 

Over: Utsikt innover mot Haram

Over: Utsikt mot Haram. Hildrehesten til venstre, deretter Urfjellet og Storfjellet. Grøtshornet lengst til høyre
Over: Brusdalsvannet og Vasstrandsfjellet


Turbildene er tatt 13. juni 2014Kommentarer

 1. E må nok kunne tørre å påstå det at ditta e en blå løype å ikkje grønn.. har gått der noen gangen, å det e litt hardere å gå opp der enn sukkertoppen. .. det e no mi meining

  SvarSlett
 2. Turer blir vurdert ulikt av ulike mennesker, uten at det kanskje alltid er noe som er helt riktig. Rødlandstua er vurdert som grønn siden stigningen er under 300 meter, turen er kort, og stien er ganske så enkel. Sukkertoppen ligger i utgangspunktet i samme kategori, men er tatt opp til blå på grunn av stien. Hvor tunge turene føles, vil selvsagt være individuelt. :-)

  SvarSlett
 3. Hei:) Først må jeg få takke for en utrolig flott blogg! Innleggene dine er fast følge på turer:) (Så må jeg få spørre, hvilken musikk er det på videosnutten til Rødlandstua?:D

  SvarSlett
 4. Da har jeg prøvd turen og den er definitivt lettere enn Sukkertoppen, så grønn er nok riktig :)

  SvarSlett
 5. Både høydemeter og topphøyde er høyere enn Sukkertoppen. Løypen er merket med blå bånd og merker. Dette kategoriserer vel turen som blå?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg markerte denne turen som grønn ettersom den er under 300 høydemeter. Sukkertoppen er også under 300 høydemeter, men markerte den som blå grunnet stien - litt berg og klyving, som kan være litt mer utfordrende for noen. Tyskerstien på Sukkertoppen f.eks. har vanskelighetsgrad svart, ettersom den er mer krevende teknisk, men det er ikke stort lenger opp til toppen. :-)

   Slett

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt