Rotsethornet

Turbeskrivelse til Rotsethornet (649) i Volda. Morsomt fjell, som ikke ser spesielt vanskelig ut på avstand, og det er heller ikke av de høyeste, men oppstigningen er bratt og krever klyving/klatring flere steder. Kjetting og lignende er festet permanent, for å gjøre turen enklere og tryggere. 


Topphøyde                           
649 moh. 

Høydemeter tur                    
574 meter

Lengde tur/retur                   
4 km

Tidsbruk tur/retur                 
2,5-3 timer

Sti                                         
Godt synlig og opptråkket

Sko                                       
Anbefaler sko som er stødig på glatte berg. Gjørmete. 

Vanskelighetsgrad                
RØD - krevende (mer info)


Vanskelighetsgrad

Det krevende med turen til Rotsethornet er det bratte stigningen, og de tekniske utfordringene med klyving/klatring. Fjellet har hatt dødsulykker i forbindelse med at folk går seg bort i tåke, og faller utenfor. Hold deg til stien, så går det helt fint. 


Komme deg dit
Fra Volda sentrum, følg 651/E39 mot Fyrde. Rett før du kjører inn i Rotsethornstunnelen, parker på sidelommen på venstresiden. Stien starter i enden av denne. 


Turen

Fra parkering, følg skilt mot Rotsethornet. Opp bakken, og til høyre på grusveien. Ved neste kryss, følg grusvei opp til venstre. I enden av veien finner du starten på selve stien godt merket. Det blir bratt ganske fort! Stien deler seg opp her i et kort stykke, men endte opp igjen på den samme stien videre opp. Du vil komme til flere områder med kjetting og håndtak/stigetrinn, og de siste to plassene er verst. Her er det bare å prøve seg frem for å se hva som er enklest. 
Det flater litt ut før du til slutt kommer til Aksla på 445 moh. Flott utsikt er det her også! Resten av turen opp til toppen er ikke like bratt, og det er kun behov for litt støtte med hender/enkel klyving noen steder. 


Flott utsikt fra toppen mot Volda 


Den mest utfordrende delen på turenToppen viser seg

Utsikten fra Aksla 


Volda :-) 
Mot Krøvelseidet. Bondalen bak
Mot sør-øst
Mot sør
Stor varde og lite Widerøe-fly. :-) 


Bildet ser verre ut enn det føltes :-) 


Turbildene er tatt 1. mars 2014Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt