Blåtinden

Turbeskrivelse til Blåtinden (697) i Ulstein kommune, som er den høyeste toppen i kommunen. Denne turen går fra Ringstaddalen like ovenfor Haddal. Nabofjell er Kongsvollen, Grøthornet og Haddalshornet. 


Topphøyde                          697 moh. 
Høydemeter tur                   600 meter
Lengde tur/retur                   6 km
Tidsbruk tur/retur                 2-3 t. 
Sti                                         Godt synlig og merket. Litt myr i starten.
Sko                                      Anbefaler vanntette sko
Vanskelighetsgrad                BLÅ - middels (mer info)


Vanskelighetsgrad
Turen til Blåtinden er tyngst opp langs siden i starten, men er forøvrig en ukomplisert tur med sti hele veien til toppen. 


Komme deg dit
Kjør til Haddal i Ulstein kommune, som ligger langs rv. 653 mellom Ulsteinvik og Eiksund. Uavhengig av hvilken retning du kommer fra, så tar du av og følger veien som går gjennom bygda, og følger denne til kommer til veikrysset hvor du ser skolen rett ovenfor. Kjør opp forbi skolen, og følg til du kommer til parkeringsplassen (se bilde). 


Turen
Fra parkeringen følger du skiltet og stien videre over et myrområde, før stien går oppover i en steinur. Stien svinger deretter mot venstre og følger skrått oppover fjellet. Du vil snart komme til Hundelaupsvatnet, hvor stien deler seg opp med Kongsvollen til venstre og Blåtinden til høyre. Følg bare videre stien til Blåtinden. Enkelt å finne frem! :-) 


Se også
Garnestua 654 moh. BLÅ
Flåna 613 moh. BLÅ
Hasundhornet 533 moh. GRØNN


Alle turer alfabetiskTurbildene er tatt 15. august 2013Kommentarer

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt