Vasstrandfjellet

Turbeskrivelse til Vasstrandfjellet (561), eller alternativt Vasstrandegga. Denne ruten går fra Vasstranda ved Brusdalsvannet og er den korteste turen, men du kan også gå fra Østrem i sør, ikke så langt unna Magerholm. Også navnet Ursfjellet blir brukt. 


Topphøyde                          
561 moh.   

Høydemeter tur                    
526 meter

Lenge tur/retur                     
9 km

Tidsbruk tur/retur                 
2,5-3 t. 

Sti                                        
Godt synlig hele veien til toppen. 

Sko                                      
Etter eget ønske

Vanskelighetsgrad               
BLÅ - middels (mer info)


Vanskelighetsgrad
Turen til Vasstrandfjellet er ukomplisert, og det tyngste stykket er i starten opp grusveien. 


Komme deg dit
Kjør til Spjelkavik, og når du er inne ved Kiwi, så ta av i krysset på motsatt side innover Vasstrandvegen. Avhengig av hvilken retning du kommer fra, så skal du kunne se skilt mot Barnas Lekeland, Turheis eller Stadion. Følg veien cirka 5 km videre innover til du kommer til parkeringsplassen. 


Turen
Du finner et grusvei på enden av parkeringen som også er skiltet Fjellveien. Følg denne videre oppover til fjells. I enden vil du komme til en demning ved Langevatnet, og her går stien videre til venstre, enten på selve demningen eller litt ned til venstre. Et kort stykke etter står det skilt opp mot Vasstrandegga, og etter dette går stien opp og over skogen. Når du kommer opp mot den første høyden, vil du se en topp til venstre, men dette er ikke selve toppen, for den ligger lenger bak. Det er derimot ikke stort mer enn ti meter som skiller disse to. Etter dette går det litt opp og ned i hauger før du er fremme på selve toppen. Turbildene er tatt 30. juli 2013


Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt