Middagshornet fra Vartdalsætra

Turbeskrivelse til Middagshornet (1091) fra Nordre Vartdal, Ørsta kommune. Denne turen starter fra Høgebakken/Vartdalsætra, men du kan også gå opp fra Barstadsætra/Melbøsætra i Barstadvika. Flott fjell med utsikt over både Molladalen, Romedalen og mye av det flotteste Sunnmøre har å by på. Siden man begynner litt høyt oppe, så er det heller ikke så mange høydemeter sammenlignet med andre fjell i nærheten. 


Topphøyde                         

1091 moh.

Høydemeter tur                   
680 meter

Lengde tur/retur                  
6 km

Tidsbruk tur/retur                
3-4 t.

Sti                                       
Fin sti i starten og helt oppe ved ryggen, men mellom er det ingen sti. Dårlig merket, men ser man fjellet, så er det lett å forstå hvor man skal. 

Sko                                     
Anbefaler vanntette sko

Vanskelighetsgrad              
RØD - krevende (mer info)

Bom                                    

Kr 25,- 


Vanskelighetsgrad

Turen graderes til krevende på grunn av antall høydemeter og et brattere parti opp mot ryggen. Kun enkel klyving helt oppe på toppen. Den siste delen kan oppleves som luftig for noen, men direkte utsatt er man ikke. 


Komme deg dit

Fra Ålesund følger du E136 og videre på E39 mot Bergen. Ta ferge fra Solavågen til Festøy, og følg videre på E39 til Nordre Vartdal. Ta av til venstre mot Årskog, så til venstre over broen og deretter til høyre. Følg veien videre innover, til du kommer til en grusvei. Et lite stykke etter at du har kjørt inn på denne, står kassen for bombetaling. Følg deretter veien helt til enden hvor du kan parkere. 


Turen
Fra parkeringen ved Høgebakken/Vartdalsætra, følg veien videre gjennom neste grind, og etter at du passert mellom hyttene, så ser du stien. 
Stien går et stykke innover dalen, før du kommer til noen gamle treskilt. Her går du opp til venstre, i retning av fjellryggen opp til Middagshornet, men dessverre er det dårlig med sti her. Gå der det føles greit! 
Det flater litt ut før du begynner på det bratteste stykket på turen, men når du først er oppe på ryggen, er det sti hele veien til toppen. Litt steinur på veien, og litt støtte med hendene er greit, men det kun rett under toppen at det kreves litt enkel klyving. Utsikten som venter er en flott belønning! :-) 


Se også

Festøykollen/Romestrandhornet 911 moh. BLÅ
Jønshornet/Ramoen 1419 moh. RØD
Klovetinden 949 moh. BLÅ
Molladalen, Storvatnet, 783 moh. BLÅ

Rametinden 1198 moh. BLÅ
Svinetinden fra Vollane 1092 moh. RØD


Alle turer alfabetisk

Turbildene er tatt 24. juli 2013. For flere bilder fra Fjellgeita se her


Kommentarer

 1. Tok denne turen i går, fin tur,men litt brattere enn vi trodde hehe. Alt ser slakkere ut på bilder ;) Vet du om denne turen er lettere å gå fra Barstadvika?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, bilder klarer ikke alltid å vise terrenget helt riktig, og det kan også gå begge veier. ;-) Nei, jeg har ikke gått fra Barstadvika ennå, men på kartet ser den ikke så mye lettere ut. Man begynner også cirka 200 meter lavere fra den siden, så den kan kanskje heller bli litt tyngre. Jeg får ta en tur og sjekke ut den ruten også ;-)

   Slett
 2. Hei

  Jeg planlegger denne turen i morgen sammen med barn, og lurer på det samme som Susan over her. Nå ser jeg at du har lagt ut turbeskrivelser fra Barstadvika også, og lurer derfor på hvilken av disse turene som er "enklest"?

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv om man begynner lavere i Barstadvika, så føler jeg for min del at den turen er lettere. Det er langt mer sti, fremfor at man trasker i mykt terreng, som man må på deler av turen fra Høgebakken. :)

   Slett

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt