Slogen fra Øye

Turbeskrivelse til Slogen (1564) fra Øye, Ørsta. Fantastisk flott tur til et av de fineste fjellene i Sunnmørsalpene, og Norge forøvrig. Utsikt rett ned i Norangsfjorden og videre utover mot Hjørundfjorden. Ruten fra Øye som går opp Slogråsa, er den korteste, men også mest intense ruten til toppen. Den andre ruten går fra Patchellhytta, og disse to stiene møtes når Slogråsa kommer opp på selve ryggen. Du kan også gå fra Skylstad i Øye, via hytta og opp til toppen, eller gå ned her på nedturen. Det er bare ca. 1 km mellom de to parkeringsplassene. På denne turen viste dessverre ikke Slogen seg fra sin beste side, så utsikten manglet, men fikk skikkelig utsikt på ny tur i september fra Patchellhytta


Topphøyde                               

1564 moh.

Høydemeter tur                         

1524 meter

Lengde tur/retur                        

6 km

Tidsbruk tur/retur                      

6-8 timer

Sti

Merket med farge og varder flere steder. Godt brukt og synlig. 

Sko                                         
Det er en lang tur, så bruk sko du er kjent med, for det sliter godt på bein og knær under nedstigning. Hadde ikke behov for vanntette sko, men det er mye berg og stein, så bruk noen som ikke er så glatte. 

Annet

Ta med nok vann! Det er mulighet for å fylle vann på parkeringsplassen, og også på 600 moh, men på siste tur tok det mange minutter å fylle opp en flaske. 

Vanskelighetsgrad                 

SVART - ekspert (mer info)

Parkering                                   

Kr 40,- 


Vanskelighetsgrad

Turen opp Slogråsa er tung og intens, men ikke så veldig komplisert. Er det vått, kan det være glatt. Det blir ikke klyving før man er helt oppe ved toppen, også her ekkelt hvis det er vått. Toppen er liten, luftig og utsatt. Mange vil nok oppleve også deler av turen opp som luftig. Turen ned igjen mot Øye kan være vel så tung som opp, for det er en stor belastning for knær og bein. 


Komme deg dit

Fra Ålesund kan du kjøre rv. 60 via Sykkylven og Hellesylt, og videre på rv. 655 til Øye gjennom Norangsdalen. Denne ruten har kun én ferge. 

Alternativt kan du følge  E39 med ferge fra Solavågen til Festøya, og kjøre via Ørsta og videre til Sæbø, hvor det går ferge over til Leksnes. 


Parkeringen er enkel å finne langs  veien (se bilder). Det står en postkasse for betaling av parkering. Turen

Du finner stien rett ovenfor parkeringsplassen, til venstre for huset. Den går deretter over en liten mark, før det går rett på den bratte stigningen inni skogen. Et stykke lenger opp kommer du til en postkasse hvor den første utsikten viser seg. 
Oppe ved cirka 600 moh, går det en liten sti til høyre, hvor du kan fylle på vann. Vel og merke hvis det er nok vann i fjellet. 
Når skogen blir til kratt, så deler stien seg opp. Her skal du gå til venstre! Følg videre stien helt opp mot ryggen, hvor du kommer inn på den andre stien fra Patchellhytta.
Turen videre mot toppen følger langs ryggen. Går du opp på vår og tidlig sommer, så bruker snøen å ligge langt oppe ved kanten, og du må da gå på selve ryggen i grovere steinur. Senere på sommeren kan du trekke ned mot høyre, hvor det er enklere å gå. 
Like før toppen kommer det korte stykket hvor du må klyve, og her er det enklest å gå litt til høyre. Her spørs det igjen hvor tidlig du går, for det kan ligge snø langt opp tidlig på sommeren. Du kan også gå rett opp på berga til venstre, men dette er litt luftigere. Ta det rolig, og finn den ruten som passer deg best, så venter utsikten like bak. Denne kan ta pusten fra de fleste! :-)Se også

Hornindalsrokken 1529 moh. RØD
Jønshornet/Ramoen 1419 moh. RØD
Skårasalen 1542 moh. BLÅ

Slogen fra Patchellhytta 1564 moh. RØD
Sylvkallen 1310 moh. BLÅAlle turer alfabetisk


 Turbildene er tatt 26. juni 2013. For flere bilder fra Fjellgeita se her! :-)

Kommentarer

 1. Gleder meg til jeg skal opp dit! :D Synd dere ikke fikk utsikten...Sprekinger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Blir sikkert supert!:-) Jada, litt surt når vi ikke så mer enn noen meter, men desto mer motivert til å gå opp igjen. ;-)

   Slett
 2. Har du gått denne turen i går? Gikk det greit å komme seg helt til toppen uten ski? Monica

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, gikk i går. :-) Ikke noe behov ski - brukte små og lette sko. Helt på slutten var det ett eneste skritt i snø, men så også flere spor i snøen på siden (enklere). :-)

   Slett
 3. Anbefaler å bruke halvhøye sko med litt støtte,man KAN gå opp Slogråsa med lave typ hiking-sko men det er bedre støtte for ankelen med sko som går over ankelen. Man skal være forsiktig om det har regna dagene før man går opp Slogråsa,mange parti med berg som blir ganske så glatt. Var der sjøl igår og fikk en fantastisk tur opp til toppen. Gått til Slogen ifra 3 forskjellige utgangspunkt med denne turen,fem turer totalt. Slogen-tur kan anbefales !!! Slogråsa er ikke uoverkommelig,bare å ta seg god tid å masse pauser å nyte utsikta.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tipset! :-) Brukte selv lave p.g.a. vekt, men merket at det kunne bli ganske glatt oppover, så glad for at skoene hadde godt grep. Slogen er et fantastisk flott fjell, som alle bør få oppleve! :-)

   Slett
 4. Krister! Your blog is fantastic. I have already started telling people about it. I'm very impressed and can't wait to get there and try some of these hikes you've suggested. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

   Slett
 5. tusen takk for at du har tatt deg tid til å lage denne bloggen!
  er super å finne nye turer, også nye ruter på fjell man har vert :)
  Keep up the good job! :D

  SvarSlett

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt