Sandvikshornet

Turbeskrivelse til Sandvikshornet (876) i Sykkylven kommune, hvor du fra toppen har du en flott utsikt rett ned i Storfjorden og over store deler av Sunnmøre. Alternativt navn er Sandvikhornet, som også er skrevet på toppboken. Du kan også gå opp fra Løset.


Topphøyde                      876 moh.
Høydemeter tur                676 meter
Total lengde                     12 km
Total tidsbruk                   3,5-4,5 t.
Sko                                  Anbefaler vanntette sko
Vanskelighetsgrad           RØD - krevende (mer info)


Vanskelighetsgrad
Turen er ikke vanskelig og passer for alle, men merk at turen er ganske lang. Det er bratt fra toppen og ned mot Storfjorden, men for å se ned må du gå ut på kanten, så selve stien går aldri i utsatte partier. 


Komme deg dit
Følg E136 ut av Ålesund, og følg videre på E39 mot Bergen. Etter et lite stykke tar du av mot Stranda/Sykkylven på rv. 60. Følg til Magerholm og ta ferge til Sykkylven. Avgang hvert 20 min. på dagtid. For rute se her
Etter at du kjører av fergen, følger du rv. 60 i 2 km før du tar av til venstre, følg opp bakken til neste kryss og ta til venstre igjen. Ta til høyre i neste mulige kryss, og følg den svingete veien oppover fjellet helt til du kommer til parkeringsplassen (se bilder). 


Sti
Grusvei, myr, lyng og stein. I området ved vannet kan stien være våt, så her anbefales det vanntette sko - ihvertfall når det har regnet og generelt er vått ute. Noe gjørme, men ikke dyp, så dette kan du unngå ved å gå på siden av stien. Stien er ikke merket. 


Turen
Fra parkeringsplassen følger du veien videre til du ser en bom og en liten bro på venstresiden. Ta til venstre her og følg grusveien videre oppover. Når du kommer opp på flaten deler grusveien seg i to. Her kan du ta til høyre og følge den korteste ruten, eller ta til venstre og følge rundt langs hyttene. Bildene og beskrivelsen fra denne turen er fra veien til høyre. Følg grusveien videre til den starter å svinge opp til høyre mot en hytte. Her kan du ta til venstre ut av veien og følge stien rundt høyden. Etter høyden skal du over en liten elv som kommer fra Svartevatnet, som du passerer. Følg videre opp i renna, og stien vil gå mot venstre oppover, og går bratt opp etter et lite stykke. Stien videre er godt synlig og går langs ryggen av fjellet. 


Se også

Aurdalsnibba 1126 moh. RØD
Gimsdalstinden 1007 moh. RØD
Revsdalshornet 1006 moh. RØD
Skopphornet 1226 moh. RØD
Straumshornet 976 moh. RØDAlle turer alfabetisk


Fra toppen mot Ålesund


Avkjørsel fra rv. 60 når du kommer fra ferga
Andre kryss til venstre
Ta mot høyre og følg svingene oppover fjellet

ParkeringsplassenBruk alternativ sti for å gå langs hyttene
Du kan se toppen for første gang her
Du finner stien videre på venstre side her. Følg rund høyden. 

Ved elven

Litt bratt akkurat her


Nesten på toppen

Skodje og Sjøholt. Blåskjerdingen det mest snøkledde fjellet til venstre.
Ålesund og Sula

Sykkylven og Sunnmørsalpene (om det ikke hadde vært skyer)
Langt ned er det ihvertfall! :-)


Turbildene er tatt 11. mai 2013

Kommentarer

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt