Meraftafjellet

Turbeskrivelse til Meraftafjellet (576), det høyeste punktet på Oksnøya. Det går flere ruter opp hit, men i denne beskrivelsen starter turen fra Gudmundset. Kanskje ikke den mest brukte ruten, men det var den som ble valgt! :-) 


Topphøyde                         576 moh.
Høydemeter tur                  530 meter
Total lengde                       7 km
Total tidsbruk                     2-3 t. 
Sko                                     Anbefaler vanntette sko
Vanskelighetsgrad             BLÅ - middels (mer info)Vanskelighetsgrad
Turen til Meraftafjellet er enkel, og inneholder ingen luftige eller bratte partier. Kun på et lite stykke på turen kan det være greit å bruke hender for ekstra balanse. 


Komme deg dit
Følg E136 ut av Ålesund, og følg videre på E39 mot Bergen. Etter et lite stykke tar du av mot Stranda/Sykkylven på 60. Du skal passere Magerholm fergekai og kjøre videre innover på 656 til du ser grusveien med bom på høyresiden. Plassen nedenfor bommen er større enn det ser ut som på bildene, så du sette bilen her uten å være til hinder. 

Kommer du på E136/E39 fra Haram, Skodje eller Ørskog, så tar du av mot Magerholm på 656 inne ved Valle.

Avstand fra Ålesund 27 km


Sti
Stien er delvis merket, og er enkel å finne fra startpunktet og på den siste delen. For å finne frem i midtpartiet, følg forklaringen under og se på bildene. Det kan være vått gjennom skogen, og litt gjørme noen steder, så bruk gjerne vanntette sko.


Turen
Fra bommen følger du bare grusveien videre oppover, og etter et stykke går veien skarpt til venstre, og det blir mer og mer en traktorvei videre. I enden av denne vil du se en høy stamme på høyresiden, merket med svak rødfarge. Stien går opp til høyre for denne, men stien er vanskelig å se. Du skal bare gå litt opp før du skal til venstre mellom noen trær, hvor du ser oppover i skogen. Du kan her følge på høyresiden oppover, og du vil komme inn på hovedstien lenger oppe, eller du kan følge mot venstre, hvor du vil finne en liten sti lenger oppe, som går gjennom skog og som også passerer en liten hytte. Begge alternativene vil uansett lede deg til den samme stien. Videre er det enkelt å se hvor du skal gå, og det går gjennom litt skog, før du skal litt brattere opp mot toppen. Her er det mer mer berg og gjørmete, så bruk hendene for å støtte deg opp om du trenger det. Du vil til slutt se en liten varde som ikke selve toppen, men varden i øst på 518 moh. Derimot kan du fra denne se toppen litt lenger borte. :-) 


Toppvarden med utsikt innover mot Storfjorden. Skodje til venstre.


Fra Ålesund
Fra Valle

Følg veien skarpt til venstre

Legg til bildetekst
Gå til høyre, og ikke lenge til venstre mellom noen trær
Følg til høyre for ruten under, eller rett til høyre opp hvor du også vil komme til hovedstien

Stien fortsetter rett bak denne hytta
Her kommer du inn på tydelig sti. 

Første varde
Der borte ligger toppen! :-) 
Mot Ålesund 
Mot Sykkylven
På vei ned igjen


Turbildene er tatt 16. mai 2013
Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt