Saudehornet

Turbeskrivelse til Saudehornet (1303) i Ørsta kommune. En fin og kjent topp i Sunnmørsalpene, hvor også motbakkeløpet "Saudehornet Rett Opp" arrangeres. Turen starter fra Vikegeila vassverk. Flott utsikt i alle retninger! :-D Turen kan godt kombineres med en tur innom Vallahornet. 


Topphøyde                          
1303 moh.

Høydemeter tur                    
1163 meter

Lengde tur/retur                   
6 km

Tidsbruk tur/retur                  
4-5 t.

Sko                                       
Etter eget ønske. Fin og tørr sti, men ved regn kan det nok litt gjørmete, og glatt på berga. 

Sti                                         
Merket med blå farge, og godt synlig helt til toppen. Enkelt å finne frem. 

Vanskelighetsgrad                
SVART - ekspert


Vanskelighetsgrad
Det aller meste av turen går jevnt oppover i fin sti, men det siste stykket til toppen er ganske bratt, og føles godt på kroppen. Her kan det også føles luftig, og det samme gjelder selve toppen. Stien er her for det meste grei, men noen steder er det mer steinur, og litt enkel klyving kreves. 


Komme deg dit
Fra Ålesund følger du E136 og videre på E39 mot Bergen. Ta ferge fra Solavågen til Festøy, og videre mot sentrum av Ørsta. Du vil passere folkehøgskolen, og veien går strakt videre. Den vil til slutt svinge svakt mot høyre, og her skal du ta av til venstre mot Vikegeila (se bilde). Følg veien rett opp. Det blir en grusvei, før den stopper ved vannverket. 

Fra Volda i sør kjører du gjennom sentrum av Ørsta, og i rundkjøringen ved hotellet, følger du videre mot Ålesund. Etter dette vil veien gå strakt frem, og ende i en liten bakke, før den svinger svakt til venstre. Ta av til høyre opp Vikegeila. Følg veien helt opp til vannverket. 


Turen

Fra parkeringsplassen følger du bare oppover grusveien, eller langs stien som går parallelt. Når grusveien svinger skarpt til venstre, vil du se et skilt på høyresiden av veien, som viser stien videre mot Saudehornet og Vallahornet. Når du passerer elven, så husk å fylle vann om du trenger det. Stien går forbi en lite hytte oppover, og  like før ryggen, deler stien seg opp i to, med Saudehornet videre opp til venstre, mens til høyre går stien mot Vallahornet. Fra ryggen og videre til toppen blir det brattere, luftigere og mer krevende sti, men du er snart oppe! 
Turbildene er tatt 16. august 2014Kommentarer

  1. Takk for fin turbeskrivelse! Har eit spørsmål angående gradering av turane, har ikkje gått så mange topp-turar men vore på Saudehornet og Saksa. Kvifor er Saksa gradert raud og Saudehornet svart- har det med høgdemeter å gjere? Personleg syns eg Saksa var ein hardare tur.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, det er antall høydemeter, og Saudehornet har litt flere. Ellers så varierer det litt hvor tungt det er å gå opp, Saksa har en ganske bratt stigning oppover, så det krever sitt. :)

      Slett

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt