Breitinden, Trolltindane

Turbeskrivelse til Breitinden (1797) ved Trollveggen. Dette er den høyeste toppen av alle Trolltindene, og du får en fantastisk utsikt over fjell i Møre og Romsdal, og også videre mot Oppland og Sogn og Fjordane.  Flere tar denne turen på våren, med mulighet for å stå på ski nedover. Vi gikk først innom Stabbeskaret, og denne ruten er en forlengelse av den turen. Informasjonen om høydemeter/lengde/tidsbruk er derimot helt fra starten av Trollstigen. Både tid og avstand blir litt veiledende, og avhenger av hvor du går opp, og om du også tar en tur innom Stabbeskaret. 


Topphøyde                           

1797 moh. 

Høydemeter tur                     
1100 meter

Lengde tur/retur                    
11-12 km 

Tidsbruk tur/retur                   
7-8 t.

Sti                                         
Merket mot Stabbeskaret, men ikke videre. Med unntak av noen få varder, så er det få tegn til sti mot toppen. Du velger selv ruten. 

Sko                                       
Høye fjellsko som tåler løs steinur

Vanskelighetsgrad                
SVART - ekspert


Vanskelighetsgrad

Fra området nedenfor Stabbeskaret, og opp til toppen, er det i all hovedsak løs steinur. Dette er både tungt og ubehagelig å bevege seg i, så jeg anbefaler kun denne turen til godt trente, som synes det er greit med denne typen underlag. Støtte med hender er nødvendig. Litt enkel klyving helt oppe ved toppen. Bruk solide og høye fjellsko.  


Turen


TRYKK HER FOR BESKRIVELSE TIL STABBESKARET

Fra Stabbeskaret kan du se ruten opp til Breitinden, og du følger langs baksiden av Søndre Trolltind, og eventuelt kan du også ta en tur opp på toppen her også. Den løse steinuren du merker langs siden, blir verre senere. Når du har passert dette stykket, så kommer du til en liten flate rett nedenfor den bratteste stigningen mot Breitinden. På denne turen lå der et lite vann, men om det ligger der senere på sommeren er jeg litt usikker på. Videre opp langs siden må du bare selv vurdere ruten opp. Vi fant det minst bratte området på midten, men oppover blir mye løs steinur. Vær forsiktig! Når du kommer over kanten, kan du se toppen av Breitinden, og det blir igjen langt enklere å bevege seg igjen. Litt enkel klyving de siste meterene opp til selve toppen, men så er det bare å sette seg ned og nyte utsikten. :-) 

Turbildene er tatt 20. juli 2014


Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt