Stabbeskaret, Trolltindane

Turbeskrivelse til Stabbeskaret (1431) ved Trollveggen, Rauma kommune. Turen starter fra Trollstigen. Skaret ligger mellom Stabben og Semletind (Søndre Trolltind), i rekken av det som heter Trolltindene. Trollveggen brukes ofte som navn for hele hele denne enorme veggen av fjell, men den ligger egentlig litt lenger nord ved Bruraskaret (ikke gått denne turen ennå), og er det høyeste loddrette stupet i Europa. Dette påvirker derimot ikke utsikten fra Stabbeskaret, for den er helt utrolig! Du kan også gå til Breitinden i sør, som er den høyeste av Trolltindane. Trykk her for ruten videre til Breitinden!


Topphøyde                           

1431 moh. 

Høydemeter tur                     
736 meter

Lengde tur/retur                     
9 km (cirka)

Tidsbruk tur/retur                   
4-5 t.

Sti                                         
Godt merket med røde varder. Cirka halve turen i steinur. 

Sko                                       
Gode sko for steinur

Vanskelighetsgrad                
RØD - krevende


Vanskelighetsgrad

Selve turen opp er hverken spesielt luftig eller utsatt, med unntak av skaret som ikke kan bli stort luftigere. Det er to gode stigninger, og det er opp langs elva i starten, og deretter i bratt steinur som følger lenger oppe. I motsetning til videre til Breitinden og Brureskaret, er det ikke mye løs steinur opp til Stabbeskaret, men det er nok av steiner, så det krever litt av balanse og knær. 


Komme deg dit
Turen starter fra Trollstigen besøkssenter. Godt med plass for å parkere bilen. 

Du kan enten velge E136 via Åndalsnes, og deretter fv. 63 opp Trollstigen, eller alternativt å kjøre via Valldal på fv. 63 og heller komme fra sør. Begge alternativene tar cirka to timer hver vei. Turen

Fra parkeringen på besøkssenteret, følg turiststien mot utsiktspunktet som ligger lengst borte, og litt ned. På veien ned hit, vil du se en vanlig sti som går opp til høyre, med et skilt mot Stabbeskaret på toppen. Langs berga er det plassert kjettinger man kan holde tak i om man ønsker det. Videre er det ikke vanskelig å finne frem, for du kan se rødmerkede steiner hele veien. Ruten vil ta deg opp langs siden av elva som kommer fra Stigbotnvatnet, og dette er den første tunge delen av turen. Deretter krysser du elva, eller rettere sagt på steinur over den, før du følger et litt flatere stykke, og opp i en ny tung stigning, men nå i steinur. Når det igjen flater ut, vil du se litt av Trolltindane, og like etter ser du dem alle. Stien tar deg forbi tre småvann, og rett opp til Stabbeskaret, hvor du finner en postkasse, og ikke minst et stup som trolig tar pusten fra de fleste av oss. God tur! :-)  Over: Utsikten fra Stabbeskaret ned til Romsdalen. Herlig! :-) 

 Over: Plasseringen av Stabbeskaret.  Foto: Ximonic


 Over: Oversiktsbilde fra en tur opp til Breitinden
 Over: Fra besøkssenteret ved Trollstigen Over: Et tilbakeblikk med Trollstigen og Bispen rett over. Kongen til høyre. 

Over: Mange typer stein (om det i det hele tatt kan kalles det)  

 Over: Trolltindane og baksiden av Trollveggen  Over: Straks oppe på Stabbeskaret

 Over: Oppe ved postkassen


 Over: Utsikten over mot Romsdalshornet

 Bratt nok? 


 Over: På ved ned igjen :-) 

 


Turbildene er tatt 20. juli 2014


Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt