Skårasalen

Turbeskrivelse til Skårasalen (1542) ved Sæbø/Hjørundfjorden, en kjent topp i Sunnmørsalpene. Turen starter ved Årsetsætra i Kvistaddalen. Siden du også begynner ganske høyt, så er dette en av de enklere toppene om du skal over 1500 meter. Utsikten er imponerende!  


Topphøyde                             
1542 moh.

Høydemeter tur                       
1060 meter

Lengde tur/retur                      
7 km

Tidsbruk tur/retur                    
3-5 t. 

Sti                                           
Godt synlig og merket hele veien. 

Sko                                          
Etter eget ønske. Ikke vått, men en god del enkel steinur. 

Vanskelighetsgrad                   
RØD - krevende (mer info)

Bom                                        
Kr 30,- 


Vanskelighetsgrad
Turen opp til Skårasalen har ingen klyving, eller luftige partier langs ruten. Det er derimot ganske så luftig når du står på toppen og kikker ned. Stigningen er jevn, men tyngst i starten opp skogen, og videre opp Blåhorndalen. Steinur det meste av turen. 

Komme deg dit
Følg rv. 655 mot Sæbø/Hellesylt fra Ørsta sentrum (står bare veinummer når du kommer inn i rundkjøringen), og noen få kilometer før du kommer til Sæbø, svinger du til høyre mot Kvistad. Veien går videre frem, svinger til høyre og ender like etter i et kryss, og her svinger du til venstre. Rett etter følger bom, og grusvei helt til du kommer opp til parkeringsplassen. På vei ned igjen kan du like gjerne kjøre rett frem i det siste krysset hvor du svingte til venstre - begge veiene leder samme sted. 

Kommer fra motsatt retning, så følger du samme rv. 655 via Øye, og tar ferge fra Lekneset til Sæbø.


Turen
Fra parkeringsplassen går du rett frem og følger veien til du kommer til et skilt som markerer starten på stien. Stien vil videre gå oppover og til venstre for et rasområde, og deretter svinge svakt til venstre opp Blåhorndalen. Her vil stien gå over til steinur og snø, alt ettersom hvor tidlig på året du går. Flere varder vil i enden vise vei oppover fjellsiden, og stien var tydelig helt til toppen. Kanten oppe ved toppen er ikke til å spøke med - langt ned. :-) 


Turbildene er tatt 4. august 2013. For flere turbilder fra Fjellgeita se her

Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt