Giskemonibba

Turbeskrivelse til Giskemonibba (687). Mange har nok sett fjellet når de har kjørt på E136/E39 oppover mot Ørskogfjellet, og Giskemonibba ser ganske så bratt ut fra veien. Fin tur som passer de aller fleste, og siden du kan velge mellom flere steder å parkere, kan du bestemme hvor lang du vil at turen skal være. På denne turen gikk jeg fra den store parkeringen ved hovedveien, og dette er utgangspunktet for lengde og tidsbruk. 


Topphøyde                           

687 moh. 

Høydemeter tur                     

467 meter

Lengde tur/retur                    

10-11 km (cirka)

Tidsbruk tur/retur                  

2,5-3,5 t.

Sti                                         

Skiltet og synlig helt til toppen

Sko                                       

Etter eget ønske

Vanskelighetsgrad                

BLÅ - middels

Bom                                     

Kr 30,- (hvis du ikke parkerer ved hovedveien)


Vanskelighetsgrad

Turen har ingen vanskelige partier eller bratte partier. Fin tur med jevn stigning. 


Komme deg dit
Fra Ålesund kan du følge E136/E39 mot Ørskogfjellet. Etter at du passerer Sjøholt, så kjører du ca. 5 km før du ser den store parkeringsplassen til høyre (se bilde). Vil du kjøre videre til neste parkeringsalternativ, så tar du til høyre på grusveien ved enden av parkeringsplassen. (se turbilder under for å se veien videre). Om du ønsker å kjøre helt opp til stien ved alternativ 3, så kan du se at Kvanndalsbrua er ganske så smal, og veien videre er grov, så de fleste parkerer nok ved alternativ 2. 


Turen

Parkerer du bilen ved E136/E39, så følg videre på grusveien ved enden av parkeringsplassen. Det er et stykke å gå videre, og når du kommer til noen steiner som sperrer veien, så følger du grusvei som går til høyre. Like etter følger parkeringsplass nummer to ved broa. Gå over broen, og følg grusveien videre. Litt før du kommer til Kvanndalssætra, vil du komme til parkeringsplass nummer tre på høyresiden, med flere skilt som står på motsatt side av veien. Stien videre til Giskemonibba er her rett opp til høyre, og denne går jevnt og fint helt opp til toppen, så det er enkelt å finne frem. 

Turbildene er tatt 10. august 2014


Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt