Liafjellet

Turbeskrivelse til Liafjellet (528) i Ørskog kommune, som er enkel fjelltur som gir flott utsikt til alle kanter. Denne turen starter mellom Sjøholt og Solnørdal og følger opp langs østryggen av fjellet. Du kan også gå opp fra Kleivane på motsatt side, og følge vestryggen.


Topphøyde                       
528 moh. (533 moh)

Høydemeter tur                
400 meter

Lengde tur/retur               
7 km

Tidsbruk tur/retur             
2-3 timer

Sti                                     
Godt synlig hele veien. 

Sko                                   
Anbefaler vanntette sko

Vanskelighetsgrad            
BLÅ - middels (mer info)


Vanskelighetsgrad
Turen til Liafjellet har ingen vanskelige eller bratte partier, og det er en fin og jevn stigning hele veien. Tidsbruken er ved rolig gange.


Komme deg dit
Fra Ålesund kan du følge E136/E39  til du kommer til Sjøholt sentrum. Ta av til venstre mot Solnørdalen, og deretter til høyre i neste kryss, og opp til venstre før Ørskog rådhus. Følg veien videre oppover med flere svinger i starten, og et lite stykke etter at det flater ut, skal du enkelt kunne se parkeringsplassen på høyresiden. 

Alternativt kan du ta av mot Skodje når du kommer til Dragsundet, og deretter mot Solnørdalen hvor du følger veien helt til parkeringsplassen. 


Turen
Fra parkeringsplassen så finner du stien på motsatte side av veien. Følg stien videre oppover mot fjellet. Det kan være vått og gjørmete flere steder hele veien. Dette er en tur hvor du gjerne ser en haug og tror det er toppen, men når du kommer opp, så ser du at det gjenstår et stykke til. Du vil passere på siden av fjellets høyeste punkt på 533 meter, men varden ligger lenger fremme på 528 meter. 


Se også (Ørskog kommune)
Høgsvora 1163 moh. RØD
Lauparen 1434 moh. SVART
Snaufjellet 893 moh. RØD


Alle turer alfabetisk
Turbildene er tatt 22. juli 2013


Kommentarer

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt