Sukkertoppen

Turbeskrivelse til Sukkertoppen (314) i Ålesund. Kjent og kjært fjell for mange i byen, og det blir hyppig brukt. Høyeste punkt på Hessa, og flott utsikt fra toppen. :-) 


Høydemeter                           
314 moh.

Høydemeter tur                      

260 meter

Lengde tur/retur                     

3,6 km

Tidsbruk tur/retur                   

1-1,5 timer 

Sti                                           

Skogsti, berg og lyng, ganske gjørmete             

Sko                                         

Etter eget ønske

Vanskelighetsgrad                  

BLÅ - middels (mer info)


Vanskelighetsgrad

Sukkertoppen er et fjell som passer de aller fleste, men på grunn av type sti graderes den som middels. Turen opp er veldig opptråkket, og det er ofte ganske gjørmete, også med litt glatte berg. 

Komme deg hit
Fra Ålesund sentrum følger du E136/Nedre strandgate vestover på Aspøya. Har du vært på Atlanterhavsparken, så er dette samme vei det første stykket. Du kommer i enden av øya til en liten rundkjøring med en Bunnpris på venstresiden, og du skal bare følge veien videre over en bro, rundt hele Skarbøvika og opp til Hessaskaret hvor du kommer til ny rundkjøring. Ta til høyre mot Sævollen, og du kan parkere nede på parkeringsplassen ved skolen som kommer på venstresiden.


Turen
Fra parkeringsplassen går du mot Sukkertoppveien, som er veien ovenfor busstoppet. Stien begynner på høyresiden mellom en hekk og et hus, og du ser skilt som markerer tursti. Du går først oppover i skog, før det det blir åpent landskap til toppen. Siden fjellet er så godt brukt, vil du kunne velge mellom flere stier på deler av turen. 
 Turbildene er tatt 13. mai 2015. Flere bilder fra Fjellgeita finner du herKommentarer

  1. NB! Skolen skal rives og det skal bygges ny skole. I juni 2023 starter arbeidet - og parkering vil være meget begrenset fram til våren 2026.

    SvarSlett

Legg inn en kommentar

Mest populære siste 30 dager

Sidevisninger totalt